Torstaina yritin päästä tietokantojen maailmaan ja lueskella niitä ahkerasti, mutta montaa tuntia en jaksanut kun kaunis ilma ajoi minut pihalle. Ensin lähdin Suomen suurlähetystöön äänestämään. Suurlähetystö löytyi Hotel des Invalidissin kyljestä ja oli mukava käppäillä hieman siellä auringon paistellessa. Äänestämässä oli muutama muukin opiskelija ja yksi vanhempi nainen, mutta muuten kaikki sujui sutjakkaasti ja sain ääneni annettua.

Tästä suuntasin Riikan ja Anna luo Notre Damen luokse ja sieltähän tytöt löytyivät mutustelemassa kreppiä;)

438451.jpg

Pyörähdimme kirkossa ja tästä jatkoimme Père-Lachaisen hautausmaalle. Oli kiva mennä jonnekin uuteen paikkaan, koska täällä en ollut vielä pyörähtänyt. Hautuumaa olikin sitten vähän eri koko luokkaa, kun mihin on totuttu. Siellä kaduilla oli nimet ja autolla pääsi hautausmaan läpi. Mietimme, että onpa hautarauhan rikkomista tuollainen, mutta lopulta kun totesimme, että eiköhän sekin jo riittävästi häiritse, kun hautausmaa on yksi Pariisin  käydyimmistä turistikohteista ja myös paikallinen nuoriso oli päättänyt, että sillä on mukava hengailla. Tänne hautausmaalle on siis haudattu kuuluisia ranskalaisia henkilöitä kuten Edith Piaf, Yves Montand, Moliere ja Chopin. Me kävimme tsiikaamassa Jim Morrisonin hautuupaikan, ja tämä olikin sitten aidattu ja vartijan vartioima, koska se on kärsinyt ilkivallasta. Siinähän sitä sitten tuijoteltiin, haudalta se näytti niin kuin muutkin. Kaikkea sitä pitääkin pällistellä:D.

438453.jpg438455.jpg

Huomaa katujen nimet hautausmaalla..

Kierroksen jälkeen nautimme lasilliset ja sitten siirryimme hetkeksi ostoksille, palailin siitä sitten kotiin ja kirjojen pariin. Uuh, tänään sitten heräsin ajoissa lukemaan ja kertailin vielä tenttiin. Koulussa sujui tuttuun tapaan ja kotiin päästyäni aloin siivoon. Nää koulupäivät kyllä oikeestaan on laittoman pitkiä, koska melekin joka päivä aamu kasista kuuteen asti, ei viksu systeemi lainkaan, koska eihän sen jälkeen jaksa mitään opiskella, joten oikeen mitään ei tuu tehtyä kotona.  Mutta takaisin mun siivoukseen: hetki sitten sain kaikki kuurattua, ajattelin puunata kunnolla niin kelpaa tytsyjen stten nukkua mun lattialla, kun kiiltelee:D Pölyä oli kyllä hyvä määrä, joten suursivous oli tarpeen.