Luiz antoi heti hyviä vinkkejä mun painojennostelu ongelmaan. Iso tuoppi täyteen juomaa ja sitten vaan juomaan. Siinä tulee sellainen hauisharjoitus ja välillä vaihdetaan kättä:).

No juuh, eilinen ilta sujui mukavasti jutusteltiin keittiössä niitä näitä ja sitten lähdettiin Bean, Carolin ja Pedron kanssa Butte-aux-Caillesiin lasillisille. Oli Pedron vika ilta Pariisissa ja jutustelusta tuli loppuen lopuksi aika syvällistä. Itse asiassa lopuksi päädyttiin politiikkaan ja sotiin. Mutta aivan mahtavaa kuinka maailmankatsomus täällä avartuu, kun harvoin tulee ajateltua asioita niin kuin muut, kun meillä Suomessa kaikki on niin hyvin. Lopuksi todettiin vielä yhteistuumin, että jonkinlainen ulkomaanvaihto pitäisi asettaa kaikille pakolliseksi niin saisi aivan uusia näkökulmia elämään ja oppisi todella arvostamaan myös omaa maataan. Kun sieltä palailtiin mentiin keittiöön ja siirryttiin vähän kevyempiin aiheisiin ja keittiössä ilta vierähtikin taas pitkäksi, mutta saatiin ainakin päätettyä, että sunnuntaina ollaan turisteja.

Tänään aamulla yllätin itseni ja opiskelin vähän Accessin käyttöä, itse asiassa meillä on siitä tentti perjantaina niin syy oli se, mutta en jättänyt viimeiseen iltaan. Yhdentoista jäljestä kuitenkin unohdin lukemisen ja lähdettiin ulkoilemaan. Mentiin ensin porukalla syömään Port Royalin opiskelijaravintolaan ja siitä osa lähti musee d'Orangeriehen ja minä lähdin siihen porukkaan joka suuntasi Hotel des Invalidesiin. Päivä oli taas mitä ihanin joten kyllä kelpasi ulkoilla ja kävellä.

428189.jpg

Matkalla Invalidesiin tapasimme myös Danielin, joten se liittyi seuraan. Invalidesilta suuntasimme riemukaarelle ja kapusimme oikein ylös asti, koska oli kuun eka sunnuntai ja se oli ilmainen. Mukavat näkymät kerta kaikkiaan:).

428193.jpg

Turisteilumme ei kuitenkaan vielä loppunut tähän vaan suuntasimme Pantheoniin ja siitä vielä Petit Greciin krepeille. Ne on kyllä aivan mahtavan isoja kreppejä, josta maha tulee niin täyteen, että mulla oli vaikeuksia liikkumisen kanssa, kun itse asiassa mulla oli muutenkin ongelmia liikkumisen kanssa, kun reidet oli ihan jumissa eilisestä pumpista:D. Lopuksi menimme vielä Sorbonnen aukiolle istuskelemaan ja jutustelemaan. Ja taas opin jotain uutta.. en ole ajatellut että jossain vielä oikeesti on olemassa pakkoavioliittoja ja moniavioisuutta tai ehkä olen tiennyt, mutta en ole ajtellut. Kuitenkin meidän mukava ollut Pakistanilainen poika kertoili niitten kulttuurista kaikkea ja mitä mieltä se on avioliitoista ja muuta. Ei mennyt ihan ajatukset yksiin mun vapaamuotoisemman länsimaisen ajattelumaailman kanssa.

428195.jpg

428198.jpg

Nyt posket punottaa, kun koko päivän ollut ulkona, mutta mukava onnistunut turistikierros:).