Aivan mahtavaa!! Niin palaillaan hieman taaksepäin. Lauantaina saatoin Ellin
lentokentälle kaikkien sen kassejen ja kimpsujen kanssa ja palailin kotiin. Edessä oli
Ellin tavaroiden integroiminen mun huoneeseen, sillä Elliltä jäi paljon tavaraa
tänne, kun kassien kapasiteetti ei riittänyt. Se tarkoittaa vaan, että Ellin täytyy
tulla kylään kevään aikana;).

Sunnuntai aamuna oli kuitenkin siis tarkoitus lähteä reissuun. Meitä oli kymmenen ja
olimme vuokranneet kaksi autoa jolla valloittaisimme val de Loiren linnat. Yhdeksältä
olimme sopineet lähdön ja ihme kyllä puoli kymmeneen mennessä onnistuimme
lähtemään, olin varautunut pidempään odotusaikaan;D. Kaikki ei sujunut aluksi
kuitenkaan aivan mallikkaasti, vaan olimme unohtaneet tulostaa jonkun paperin, joka
tarvittiin auton lunastamiseen, loppujen lopuksi kuitenkin onnistuimme ja pääsimme
matkaan. Ja oikeestaan ihan tyylikkäillä autoillakin, pienillä kylläkin, mutta toinen oli ihan avomallia, tai sai avomalliksi:)

406582.jpg

Lorea aamukahveella tyylikkäässä micrassamme

406589.jpg

Pedro hienossa avomallissa

Sovimme, että vuorottelemme kuskeja, mutta mä ilmoitin, että minähän en
Ranskassa aja, joten mä istuin sitten kyytiläisena koko ajan. Suuntasimme ulos
Pariisita kohti keskiranskaa ja Val de Loirea, se ei ole kaukana noin 200 kilometrin
päässä, joten matka sujui mukavasti ensimäiselle linnalle, joka oli Chambord. Suurin osa näistä linnoista on UNESCON mailmanperintökohteita ja nt restauroitu hyvään kuntoon. Tämä linna oli
osittain Leonardo Da Vincin käsialaa, ja sieltä löytyi muun muassa hauskat portaat,
jota pystyi kipuamaan ns. kahta puolta ja muita insinööriporukalle sopivia aivoituksia. Linna oli mahtava ja jykevä, mutta kylläkin  vilpoinen sisältä, vaikka sää todella salli meitä koko kolmen päivän ajan, aurinko paistoi ihanasti ja nautimme elämästä:).

406572.jpg

Chambord

 

406657.jpg406802.jpg

Ensimmäisenä päivänä emme onnistuneet koluamaan, kun tämän yhden linnan, koska illalla suuri osa linnoista meni kiinni. Siksi suuntasimmekin sitten Bloisiin, jossa yövyimme ensimmäisen yön. Hotelliksi olimme valinneet Formule1:sen, koska se on erittäin edullinen ja löytyy aina teiden varsilta, melkein mistä päin Ranskaa tahansa (myös muualta maailmasta, jopa Ruotsista:)). Ennen nukkumaan menoa kävimme vielä kävelemäsä Bloisin keskustassa, joka oli pieni idyllinen kaupunki vanhoinen taloineen, kirkkoineen ja linnakin sieltä löytyi. Kävimme syömässä ja sitten jaoimme 3 huonetta kymmeneen pekkaan ja uni maistuuikin kaikille rankan päivän jälkeen.

406592.jpg

Maanatai-iltana kävimme Miguelin kaverin luona kylässä Toursissa ja vietimme vähän iltaa siellä, mutta kaikki olivat hieman väsyneitä linnakierroksien jälkeen

Koska olimme sunnuntaina ehtineet vain yhteen linnaan niin pätimme tsempata maanantaina ja tsekata neljä. Ajelimme pitkin pieniä teitä ja siirryimme linnalta linnalle. Välimatkat eivät todellakaan olleet mitään pitkiä vaan linnoja oli kaikkialla, olimme tietenkin valinneet mitkä haluamme nähdä, koska kaikkiin ei mitenkään olisi mahdollista tutustua. Minä pidin erityisesti Chenonceausta, se ei ollut liian iso ja aivan ihastuttava sisältä. On vaikea kuvailla jokaista erikseen, joten laittelen tänne näitä kuvia sekaan niin saatte vähän esimakua ja eihän kukaan jaksa lukeakaan, kun alan niitä kuvailemaan:)

406792.jpg

406774.jpg



Lounastimme yleensä aina jonkun linnan puutarhassa tai lähistöllä ja ihania olivatkin kaikki puutarhat. Rakastuin aivan Villandryn linnan puutarhaan, joka oli aivan jättimäisn kokoinen ( 52 kilometriä pensasistutuksia, 250 000 kukkaa joka kesä). Kaikki pensaat oli leikattu ihaniin muotoihin ja varmasti kesällä, kun kukat kukkivat tämä on mahtavan häikäisevä, mutta jo nyt se sai minut aivan paulohinsa.

406809.jpg

406760.jpg

Camillo Villandryn puutarhan edessä

Aivan mahtava reissu tosiaan, en edes menettänyt hermojani espanjalaisiin, vaan he yrittivät tsemppailla, että puhuisivat ranskaa. Mutta tuli mulle hyvää espanjanopetustakin, ja sovittiin Carolinan kanssa, että mä alan ottaan viikottaisia espanjantunteja:). Sää suosi meitä tosiaan ja kaikki sujui mallikkaasti. Hieno reissu rankan kouluputken jälkeen.