Aika kuluu siivillä, kun on kivaa. Perjantaiaamun luennolla odotti mukava yllätys, tiistain koe oli siirretty, ja tämäkös sopi minulle erittäin hyvin, joten ei tarvinnut nyt viikonloppuna sitten yhtään huolia siitä. Puolen päivän jäljestä siis hyppäsin bussiin, joka suuntasi kohti Brysseliä. Matka kesti kolme ja puoli tuntia ja taittui mukavasti lueskellen ja nukkuen. Brysselistä otin vielä junan, joka vei minut Liegeen, kaupunkiin, jossa Marjukka asustaa. Kätevästi kääntyi tämäkin matka ja pian näin Marjukan heiluttelemassa asemalla. Illalla lähdimme vielä hieman kävelemään Liegen kaduille…

344426.jpg

Ja sitten menimme elokuviin katsomaan Little miss sunshine, nimi kuulosti epäilyttävältä, mutta se oli aivan oivallisen hauska, me räkätettiin Marjukan kanssa kamalaan ääneen puolet elokuvasta, suosittelen kaikille. 

Lauantaina olimme päättäneet lähteä shoppailemaan Antwerpeniin (toivottavasti kirjoitetaan noin:)). Matka taittui taas junalla, ja juorutessa aika kului nopsakkaan. Mukaan tarttuikin alkaneista alennusmyynneistä jokunen vaatekappale ja kengät, tietenkin. Koko päivä siellä kului kauppoja kierrellen ja välillä kahvia siemaillen. Kaupunki oli flaamin kielinen, joten aina tiennyt millä kielellä tuli toimia, ja yleensä yritin ranskalla, kaikki eivät kuitenkaan siellä ranskaa puhuneet, joten englanti osoittautui käteväksi vaihtoehdoksi.

344421.jpg

Illan hämärtyessä palasimme Liegeen ja lähdimme Marjukan vaihtarikavereiden luokse asuntolaan, jossa Marjukka ei siis asunut, mutta siellä oli illanistujaiset, joten liityimme seuraan. Tästä jatkoimme vielä baariin ja sitten kotiin nukkumaan.

344422.jpg344431.jpg

Sunnuntaina oli aivan mahtavan mukava ilma, kuten iskä oli viestissään luvannutkin:). Päätimme sitten tehdä pienen kävelyretken. Ensin kävimme tutustumassa Euroopan pisimmillä markinoilla..

344438.jpg

Sitten kiipesimme piiitkät portaat ylös Liegen ylle katsomaan maisemia..

344429.jpg

Mukavan kävelyn jälkeen haimme mun kimpsut ja kampsut Marjukan luota ja lähdimme Brysseliin. Se oli turisteja pullollaan ja liityimme joukkoon tutustuen suureen aukioon ja Brysselin katuihin. Kadut olivat täynnä pieniä suloisia suklaapuoteja, harmi kun en syö suklaata, kun ilmaisia maistiasia oli myös paljon tarjolla. Aukiolla jouduimme myös paikallisten partiolaisten piiritetyksi ja jouduimme osalliseksi heidän kilpailuunsa. Ennen kun suuntasimme kohti Bruxelles Nordia, josta minun bussi lähti kohti Pariisia ja Marjukan jana takaisin liegeeen, kävimme vielä katsastamassa tämän pissapojan, Mannekin Pis, joka on Belgian tunnusmerkki. Se oli pikkuruisen pieni patsas-suihkulähde eräässä kulmassa, hieman syrjässä aivan keskustasta.

344423.jpg

Sitten suuntasimmekin asemalle ja molemmat omiin suuntiimme. Oikein ihana viikonloppu ja Belgia oli oikein kiva pieni maa, siellä oli kätevää ja edullista matkustella junalla. Bussi Pariisiin olikin sitten tupaten täynnä ja en oikein saanut hyvin nukuttua, onneksi saavuimme kuitenkin runsaassa kolmessa tunnissa jälleen Pariisiin. Olimme jo innokkaana sitten tunkemassa pois bussista, kun tulli pysäytti meidät ja sanoi, että takaisin penkkiin. Matkassamme oli muutama nuori mies, jotka kuljettivat huumeita kassissaan ja sitten kaikkien passit vielä tarkisteltiin. Lopulta kuitenkin pääsin turvallisesti kotiin.

Nyt paljon paljon kouluhommia edessä, koska tosiaan teen täällä ns. viimeistä vuotta ja nyt noilla on enää kuukausi jäljellä koulunpenkillä istumista, joten todellinen loppukiri on alkanut ja en valitettavasti säästy tältä. Ryhmätöitä toisen jälkeen, testejä, kokeita..murrr