Perjantai-aamuna emme päässeet kovin aikaisin liikkeelle, mutta ohjelmassa oli tapaaminen Marjukan ja sen yhden espanjalaisen ja toisen espanjalais-ranskalaisen ystävän kanssa. Näimme Odeonissa ja teimme kunnon kävelykierroksen Pantheonin ja Sorbonnen ympäristössä. Elene, tämä ranskalais-espanjalainen tyttö oli asunut 20 vuotta Pariisissa, joten hän osasi ketoa meille hieman historiaakin alueesta, joten kulutimme kiertelyyn koko iltapäivän. Tietysti lopuksi nautimme kahvit mukavassa kahvilassa. Kimmokaan ei aivan tylsistynyt, vakka välillä puhuimmekin ranskaa keskenämme, vaan tykkäsi kovasti. Kuuden jälkeen suuntasimme Kimmon kanssa Louvreen. Kiersimme vaihteeksi ylimmässä kerroksessa, jossa oli myös skandinaavista taidetta. Tietysti katsastimme myös Mona Lisan ja Milon Venuksen.

252781.jpg<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lauantaina kiersimme muutaman kaupan Chateleella, jonka jälkeen treffasimme jälleen Marjukkaa ja tällä kertaa myös suomalaista Mikkoa, joka oli Marjukan kaveri Helsingistä. Suuntasimme porukalla Couronnesin alueelle. Täälläpäin en ollut koskaan liikkunutkaan, oikein suloista seutua ja kuulemma joki, joka oli tuolla oli sellainen joenpätkä, johon Amelie heitteli leipiä elokuvassaanJ Tämän jälkeen menimme vaatteiden vaihdon kautta syömään Ellin ja Lassen, Ellin poikakaveri, kanssa. Päätimme mennä Butte aux caillisiin etsimään jonkun ravintolan, ja päädyimme hauskaa rugbyravintolaan. Tämä laji on suosittua ranskassa ja meidän harmiksemme peli alkoikin kesken meidän ruokailun, mutta ainakin jälkkärinä toiminut créme brulée oli herkkua. Jotta saimme kruunattua vielä tämän suomalaistapaamisten päivän, niin tämän jälkeen menimme vielä lasillisille Châteleelle Riitan kanssa.

252777.jpg

Sunnuntaina oli ilmaisten museoiden sunnuntai, joten menimme käymään Musée d’Orsayssa. Musée d’Orsayn kokoelmiin kuuluu pääasiassa ranskalaista taidetta vuosilta 1848-1914. Museolla on ainutlaatuinen kokoelma ranskalaista impressionismia. Siellä voi nähdä muun muassa Edouard Manet'n, Claude Monet'n ja Vincent van Goghin taideteoksia. Sielläkin oli taas paljon nähtävää ja katseltavaa, joten muutama tunti vierähti taiteen pauloissa. Olin ajatellut, että menisimme vielä Musée de l'Orangeriehen, mutta sitten päätin säästää Kimmoa ja päädyimme kävelemään Jardin de Tuliersiin ja ihastelemaan maisemia. Kuljimme vielä sitten Champs Elyseen läpi ja kävimme katsastamaan Riemukaaren.

252787.jpg

 

Illalla Riitta tuli minun luokse, koska maanantai-aamuna Riitan oli tarkoitus palata Suomeen, joten hän nukkui viimeisen yön vielä mun lattialla. Lähdettiin käymään lasillisilla keskikaupungilla ja porukkaan liittyi vielä muutama Riitan kaveri. Istuimme iltaa mukavassa kapakassa ja siemailimme drinksuja.

 

Maanantai-aamuna oli minulla paluu arkeen, ja minun täytyi lähteä kahdeksaksi kouluun. Riitta ja Kimmo jäivät hetkeksi vielä nukkumaan. Koulupäivä sujui tavallisissa merkeissä, mutta iltapäivällä kävi hauskasti, kun kahden jälkeen piti vaihtua professori, mutta ketään ei tullutkaan. Sehän kävi mukavasti, sillä saimme Kimmon kanssa muutaman tunnin lisää aikaa iltaan. Lähdimmekin sitten vähän kiertelemään ja tekemään ostoksia. Kuuden jälkeen suuntasimme vielä Sacre-Coeuriin kuuntelemaan kaunista nunnien laulua.

 

Eilen minulla oli pitkä päivä koulua, kuuteen asti, mutta sen jälkeen menimme elokuviin Kimmon ja Ellin kanssa katsomaan Paholainen pukeutuu Pradaan. Hyvä filmi ja herkulliset popparit;). Tänään meillä on koko päivä aikaa kierrellä, kun mulla ei ole koulua, joten saa nähdä mitä keksitään.