Keskivikko päivä kuluikin rauhallisissa merkeissä vähän lenkkeillen ja jumittaen täällä asuntolalla. Illalla olin jo melkein menossa nukkumaan, kun Elli tuli kuitenkin vielä koputtelemaan ovella ja hyvä niin, koska käytävässä tapasimme espanjalaisia, jotka informoivat meitä jostain illanistujaisista vanhalla talolla. Ajattelimme sitten mennä, kun ei muutakaan puuhaa ollut. Homman nimi oli sitten se, että pientä summaa vastaan sai ruokaa ja viiniä. Maksoimme sitten ja saimme käsiimme lautasellisen jotain riisi-vihannes-yllätysruokaa, joka oli herkullista, mutta tulista. Istuttiin käytävässä ja syötiin, juotiin j jututeltiin, se oli oikein kivaa ja nyt ainakin tiedän yhden pojan, joka tekee samoja kursseja, kun minä täällä.

Illan mittaa ranskalaiset innostuivat ja näistä syntyi kunnon teekkaribileet. Täällä näillä meidän koulun insinööriopiskeijoilla ei ole halareita, mutta sellaiset takit, johon kaverit ovat piirrelleet ja kirjotelleet. Lisäksi heillä on koru, jonka nauhan väri riippuu siitä, missä paikkakunnalla he ovat opiskelleet ennen Pariisiin tuloaan. He kantavatkin sitä muuten todella ahkerasti kaikki päivät ja illat koulussa ja kotona, meillä on tsemppaamista lakkikultturimme kanssa. Tosiaan he innostuivat sitten laulamaan, ja siitä lähti kunnon mteli, paljon oli erilaisia lauluja niinkuin meilläkin. Ihan en pystynyt näihin virsuihin yhtymään, mutta ehkä keväällä osaan jo rallatella jotain. Melutason noustessa siirryimmekin alakertaan, jossa oli baaritiski ja tilaa hengailla. Väkeä oli runsaasti ja tunnelma oli tiivis, ja juhlat jatkuivat yömyöhään asti. Kahden jälkeen ajattelin, että jos aion huomenna jaksaa ranskantunnille niin on parempi lähteä nukkumaan.

Mua ärsyttää hieman, kun on tosiaan niin vähän kolua, ja kun Suomessa olen tottunut olemaan koko ajan kiireinen, niin mulla on ongelmia sisäistää tätä vapaa-aikaa;) En kuitenkaan pysty valitsemaan enempää kursseja täällä, koska näiden yliopistosysteemi on todella erilainen kun meidän. Kielten kurssit on ainoat, joita voi lisätä, joten kävin eilen valitsemaan yhden englannin kurssin lukujärjestykseeni. Se voi olla aikas helppo, kun näiden englanninkielentaito ei tosiaan ole mitään huipuluokkaa, mutta tulee siellä ainakin sitten ranskaa opittua, jos ei muuta.

Eilisen ohjelmaan kuului  yös vähän ranskantunteja, tanssitunti ja illalla hämyinen jazz-kapakka. Lähdettiin Nicolaan, Giovannan ja Ellin kanssa kuuntelemaan jazzia. Paikka oli todella tunnelmallinen, pieni hämyinen kellarikapakka. Musiikki oli hyvää ja ihmiset iloisia.