Taas on viikko hurahtanut, menikin vauhdilla. Mitään ihmeellistä en ole puuhaillut, taas normaalia eloa ja iloa. Riitan sain vieraaksi sunnuntai-iltana, mutta valitettavasti maanantaina mulla on aina pitkä päivä 8-18, joten en ehtinyt päivällä Riitan kanssa kiertelemään. Illalla käytiin kyllä sitten vähän istuskelemassa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Keskiviikkoisin minulla on vaan yksi tunti koulua, joten mulla on lähes vapaata. Päätinkin sitten lähteä tanssikoululle, kun katsoin että siellä olisi balettitunti. Baletinopettaja olikin sitten lomalla, joten balettia ei ollut. Kuitenkin kun olin sinne itseni raahannut niin päätin mennä johonkin tunnille, sopivaan aikaan näytti olevan nykytanssitunti, joten menin sinne. Tunnilla olikin sitten vain kaksi ihmistä, ja se oli joku intensiivinykytanssikurssi, noh tulipa ainakin intensiivi-opetusta, kun opettaja vuoronperään korjaili minua ja sitten sitä toista oppilasta. Tehokas tunti kerrakseen, ja sain vielä tästä toisesta oppilaasta matkaseuraa, kun hän asui samalla suunnalla. Tämä poika osoittautui aika hauskaksi tapaukseksi, oli ammatiltaan pelle:D Teki töitä sairaalassa klovnina, valitteli kyllä huonoa rahatilannettaan ja totesi, että tarvii ehkä hankkia myös toinen työ, tottaJ

 

Puoli kuudeksi menin ainokaiselle ranskan tunnilleni ja sen jälkeen odotin tylsää keskiviikko iltaa. Mutta kun olimme lähdössä Rosan kanssa koulusta niin näimme Camillonin ja eksyimmekin läheiseen kahvilaan istumaan. Siellä oli myös Giovanna ja sitten joukko sen työkavereita, he olivat menossa elokuviin ja onnistuivat houkuttelemaan mut ja Rosan myös mukaan. Kovin aikuismaista elokuvaa emme menneet katsomaan vaan animaation nimeltä Karvakamut:D. Ymmärsipä ainakin jotain kun se oli kuitenkin suunnattu lapsille, niin ei kieli ollut aivan ylitsepääsemätöntä. Eikä ollut elokuvalippukaan kovin kallis, kun metrokortilla sai alennusta, niin lipun sain 5 ja puolella eurolla.

 

Torstai on mulla kielipäivä, joten kahdeksaksi menin englannin tunnille. Tämä olikin ensimmäinen kurssi, jossa ymmärsin kaiken täällä. Kurssi on business english, ja odotin ranskalaisten olevan vielä huonompia enkussa, mutta siellä oli muutama ihan hyvin englantia puhuva, uskon että saan jotain irti kurssilta noin englannin kielen kannalta, kun opettajalla oli tiukka linja, että sanaakaan ranskaa ei saa puhua. Ei haittaa mua, kiva olla kerrankin se, joka osaa puhua.

 

 Enkun tuntien jälkeen mulla on kolmen tunnin ranskaputki ja nyt eilen oli tiedossa iltapäivällä myös kansainvälinen ranskankielen testi, TOEIC. Testi kesti 3 tuntia ja minulle oli todella vaikea. Se koostui kuuntelu, kielioppi ja tekstinymmärtämisosiosta, ja oli kuin ylioppilaskirjoituksissa olisi ollut, tämä oli kuitenkin hankalempi. Keskittyminen herpaantui jo loppupuolella ja kiirekin tuli, kun tekstinymmärtämisiäkin oli 20 erilaista. En usko, että se kovin hyvin meni, mutta sillä ei niin kamalasti väliä, täällä olen nyt että voin kehittyä kielessä.

 

Testin jälkeen lähettiin porukalla läheiseen kuppilaan istuskelemaan ja illalla menin vielä Riitan ja espanjalaisten kanssa yökerhoon. Pölläsin Elliltä vähän myös kuvia, joten nyt on muutama kuva tuolta Bourgognen retkeltä!

 

Nyt edessä viikonloppu ja huomenna pitkät tanssiharkat. Illalla lähdetään Riitan ja sen työkaverin kanssa jonnekin ja sunnuntaina saapuukin sitten äiti ja Late.