Viikonloppuretki Bourgogneen meni oikein hienosti. Lähdimme matkaan seitsemältä, bussiin oli pakkautunut runsaasti jenkkejä, kanadalaisia, muutama tsekki, saksalainen ja paljon muita kansallisuuksia. Ensin matkasimme Chabilisiin. Siellä kiertelimme pientä kylää ympäri ja lopuksi vierailimme viinikellarissa, jossa saimme maistaa kolmea eri valkoviiniä. Meille kerrottiin mistä viinien makuerot johtuvat ja muuta mukavaa vinitietoutta.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Chabilisista suuntasimme aivan ihanan idylliseen Vézelayn kylään, siellä asui vain viitisensataa ihmistä, mutta se oli todella kaunis. Meillä oli hieman vapaa-aikaa lounaalle, joten suuntasimme pienellä porukalla kohti aivan mahtavaa ravintolaa. Söimme täyden menun, joka koostui vuohenjuustosalaatista, karitsasta ja taivaallisesta omenapiirakasta. Harmi kun meille tuli vähän kiire niin emme saanet aivan rauhassa nauttia ateriaamme loppuun. Ruualta kiirehdimmekin opastetulle kaupunkikierrokselle, joka päättyi Ste Madeleinen basilikaan. Tämä apottiluostari on perustettu 800-luvun lopussa ja se on pyhiinvaeltajien suosittu kohde. Sieltä löytyi myös Madgalan Marian pyhäinjäännös, eli kylkiluu. Opas kertoi selkeästi ja mielenkiintoisesti luostarin historiasta ja tämä kirkkokierros oli mukava.

236482.jpg

 

Illaksi suuntasimme Dijoniin, jossa yövyimme mukavassa siistissä hotellissa. Minun huoneessa oli Elli ja sellainen saksalainen Julia. Ilta meillä oli vapaata, joten lähdimme kiertelemään Dijoniin. Aamulla sai jatkaa kiertelyä Dijonissa ja sen teimmekin heti ihanan lämpimän ja hyvä paineisen suihkun jälkeen, joka oli erittäin ihanan puhdistava;D. Kävimme museossa, joka kertoi Bourgognen historiasta ja sitten meidän piti käydä koskettamassa maagista pöllöä Dijonin Notre Damen seinässä. Tietysti meidän täytyi lopuksi käydä ostamassa sinappia, koska  Dijonilaiset pitävät kaupunkiaan maailman sinapintuotannon keskuksena, ja heidän sinappinsa onkin maankuulua.

 236483.jpg

Sunnuntai iltapäivä kului bussissa ja vierailulla Fontenayn luostarissa. Luostari ei enää ollut käytössä, mutta oli kauniilla paikalla Fontenay-joen varrella. Luostari oli aika pelkistetty, mutta mukava vierailukohde. Tästä sitten suuntasimme takaisin Pariisiin, ja matkaan vierähti monta tuntia, sillä ruuhkat sunnuntai-iltaisin eivät ole aivan pieniä.

236504.jpg236485.jpg

 

Oikein onnistunut viikonloppu, joten varmasti osallistun club-internationalin toimintan toistenkin. Nyt odottelen Riittaa, joka saapuu tänne tänään, mutta lento on hieman myöhässä, joten hetken vielä joudun odottamaan. Lisäilen tänne kuvia, kun saan aikaiseksi!