Niin taas vierähti päivä jos toinenkin ja taas joku söi mun jugurtit. Niin tosiaan kuten ehkä näätte noista kuvista meidän hienon keittiön. Kun olen vaan laittanut muutaman jogurttipurkin yhteen noista kaapeista, kun sain luvan. Mutta jo toisen kerran joku söi mun ruuat! Voi voi! Ollaan puhuttu muutaman espanjalaisen kanssa oman jääkaapin ostamisesta kimpassa, mutta saa nähdä.  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilen mentiin kielikurssilla jotain biomekaniikan sanastoa, ja mä olin niin pihalla. En tajunnut edes puolia sanoista, joita oli tarkoitus käyttää, kun tehtiin sananselitys harjoituksia. Tunsin oloni niin tyhmäksi, kun kaikki espanjoolit tietty osas niitä, kun ne oli melkein samoja sanoja kun niitten omat, epäreilua. Mä siellä sitten kieriskelin tuskissani ja yritin keksiä mikä on selkäranka ranskaksi. Ei tullut mieleen. Tänään meni sitten vähän paremmin, tuli ymmärrettyäkin jotain.

 

Tiistai iltapäivällä tehtiin pieni visiitti Pariisin 12 arrondissementissä. Se oli vanhaa teollisuusaluetta, mutta nyt siellä oli uusi hieno alue. Valtiovarainministeriö ja Ranskan pääkirjasto, joka oli kyllä jokseenkin isompi kuin suomen kaikki kirjastot yhteensä. Niitä oli viisi isoa kerrostaloa täynnä kirjoja. Kierrettiin myös kauniilla Bercyn puisto alueella. Tänään saatiin sitten aimo annos historiaa, kun kierreltiin ja katseltiin Marais'n kortteleita. 1800-luvun Pariisi avautui kauniina eteemme, mutta pakko tunnustaa että hieman lyhyet yöunet painoivat päälle ja en oikein jaksanut keskittyä jokaiseen taloon, ja sen krtomukseen.

 

Eilis illan sitten kruunasi pieni discoilu. Eipä se juuri suomalaisesta eroa paisti hinnoissa, saa lopettaa valittamisen Onnelan kallista 5 euron siideristä. Ostettiin meinaan porukalla kaksi viski pulloa, koska Pariisissa on tapana ostaa koko pullo, ja sitten kylkiäisenä saa vähän limua ja mehua, johon blissata, niin ja ne maksoivat vähän yli 200 euroa. No, muuten oli aivan mukavaa ja paljon ihmisiä. Taksi muuten yllätti positiivisesti, koska se oli vain hieman yli kympin tänne kampukselle ja matkalla näki hienoja maisemiaJ.

 

Byrokratian luvatussa maassa kaikki on muuten aika hankalaa, tarvin lääkärintodistuksen että voin osallistua kampuksen tanssitunneille, shekin että voin maksaa metrolipun ja noin miljoona paperia että voin ilmoittautua kouluun. Jos ikinä haluatte lähteä Ranskaan valmistautukaa paperisotaan. Jotain positiivista muuten kuitenkin, on kait mahdollista saada pientä asumistukea myös Ranskan valtiolta täällä ollessa!