Nyt on ensimmäinen kolupäivä ohitse. Tai oikeastaan ensimmäinen kielikurssipäivä, kun vaihto-opiskelijoille järjestetän kolmen viikon kielikurssi ennen kuin *oikea* koulu alkaa. Aamulla koulun aulaan olikin kerääntynyt iloinen joukko vaihto-opiskelijoita, oli yksi ruotsalainen, me kaksi suomalaista, neljä brasilialaista, muutama venezueela ja noin tuhatpäinen joukko espanjalaisia.  Kyllä, niitä oli runsaasti yli puolet ja lisäksi tietysti venezueelat puhuivat espanjaa. Noh, siinäpä me skandinaavit päätimme alkaa keskusteleen ruotsiksi. Siinä meni Jossu-paran pää ihan sekasin, ja ei enää tiennyt mikä kieli, mikä maa, mikä valuutta.

Siitä kuitenkin siryimme luokkaan, jossa oli useampi henkilö selittämässä sitä ja tätä. Kielikin vaihtui kaikilla ranskaksi ja siitä se lähti. Hyvä puoli espanjalaisissa oli, että he eivät puhu englantia niin on pakko yrittää parhaansa ranskan kanssa. Aluksi meillä oli aivan tavallisia kuunteluharjoituksia, jotka olivat jokseenkin ymmärrettäviä ja iltapäivällä saimme tietoiskuja koulun käynnistä. Ja kuten aavistelinkin niin minun kurssit, joille oli tarkoitus osallistua ovat jo alkaneet. Tarkoitus oli seurata neljännen vuoden kursseja, mutta koska nelosvuotisilla on täällä koulu jo alkanut toisin kuin vitosvuotisilla olen myöhässä heidän kursseiltaan. Tämä oli kyllä oikeastaan hyvä asia, koska vitosvuotisten kurssit ovat paljon mielenkiintoisempia kuin nuo johon minun piti mennä.

Asia kuulostaa yksinkertaiselta, vaihdan vain kurssit ja siinä se. Mutta koska Ranskassa mikään ei ole helppoa yritin selvittää tätä tovin. Mikään ei vielä selvinnyt mutta tällä viikolla, toivotaan. Saimme myös hyvän kasan papereita, jotka täytyisi täyttää huomiseksi. Harmi vaan että en ymmärrä kun osan tarvittavista liitteistä:). Ehkä vielä tänään yritän selvittää.   

Oikein mukava päivä tänään, paljon uusia tuttavuuksia ja lisää tietoa. Kyllä tämä vielä täällä alkaa sujumaan.